Rewrite’s Soft and Cozy Study Bubble by GamFratesi

gamfratesi

Want to get rid of the clutter from your home office? Cozy up in the Rewrite desk.

Even when I had a large two room open-concept flat in a Templar’s house in Tel Aviv, I still craved the intimacy of small spaces. Those were the days when I was writing for newspapers, and found my thinking cap worked best when I was tucked into my home office under the stairs. Living alone, I didn’t need to create my own little study bubble to keep out the noise and distraction, but there, I felt safe and protected. As more of us migrate from the traditional setting of office to home, we can expect to see more of these products like the Rewrite desk created by an Italian-Danish couple. WAN calls it “a little jewel of modernity and softness.”

 

rewrite-gamfratesi-desk

Covered in sound absorbing woolen material, the desk designed by GamFratesi is also a sound barrier for those who might be in shared office spaces or sharing the home with kids and other work-from-home people.

gamfratesiAbove image via designboom

rewrite desk

Made from walnut and Kvadrat Divina wool, the materials writes the architecture magazine “reinforce the overall feeling of softness and security.”

Put your Rewrite desk in the center of your loft, the center of your porch, living room, bedroom or as an efficient use of space under the hallway.

I might just get my own and install it under the stairs! It also reminds me of the cubicles that the grad students got in university – ones that inspired me to want to continue post-graduate education.

No news on availability in the Middle East, but the Rewrite desk which lovingly hides cords, and cleans the “clutter” of an office in your kitchen, has already been on display at the Danish Museum of Art and Design, Copenhagen.

The designers write that it’s been in production since Jan 2011 with Ligne Roset:

“The idea behind Rewrite began as a study of the desktop and especially an atmosphere and feeling we believe is needed even in the middle of an accelerating communication and technology. Rewrite is thought of as a kind of isolating working-bubble, that can work as a satellite-desk anywhere one can feel the need of concentration and shielding – in open space offices, public spaces or at home.

With its rounded shape it can be placed freely as dots in a room. A private base in the group without being a denial of it, but an addition to it causing an alternative.

It has a cave-like shape and creates a secure and intimate sphere, which partially closes out disturbing light and sounds. It has a doublesided acoustic function that protects against noise from the outside as well as from the inside.

::World Architecture News

Facebook Comments

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eleven − four =